Lakáshitel önerő nélkül

Eljött az ideje, hogy megteremtsen egy önálló lakást családja részére, de jelenleg egyáltalán nem rendelkezik semmilyen önerővel? Van-e ilyen esetben lehetőségünk lakáshitel önerő nélkül való felvételére?

A 2010-ben életbe lépett, a hitelezést jelentősen szigorító kormányrendeletben a magas finanszírozású hiteleket úgy szabályozták, hogy lakáshitelt kizárólag önerővel vagy kiegészítő ingatlanfedezet bevonásával lehet igényelni, majd a hitelt felvenni.

Tehát a lakáshitel önerő nélkül való felvételére egyáltalán nincs lehetőség.

A lakáscélú hitelek esetében a felvehető hitel összegét úgy változtatták meg, hogy a fedezet forgalmi értékének maximum a 80%-t lehet csak felvenni, és ehhez elengedhetetlen, hogy az ügyfél a pénzintézet számára megfelelő mértékű jövedelmet tudjon igazolni.

Ha ettől kisebb az önerő, akkor kiegészítő ingatlanfedezetet kell bevonni a hitelbe, csak így válik lehetségessé a hitel felvétele. Az nem feltétel, hogy saját tulajdonban legyen a kiegészítő ingatlanfedezet, a tulajdonos lehet szülő, testvér vagy valamely rokon, a lényeg az, hogy zálogkötelezettként, vagy dologi adósként nekik is szerepelniük kell a hitelügyletben.

Jelenleg hazánkban kétféle forint alapú lakáshitelt lehetséges felvenni, vagy az államilag támogatott lakáshitelt lehet választani, ha a feltételeket teljesíteni tudjuk, vagy piaci kamatozású lakáshitelt, és ez esetben használt lakást is meg tudunk venni. Ezekből az információkból is tisztán látható, hogy lakáshitel önerő nélkül 2010-óta már nem lehetséges.

Megosztás
Kategória: Hitelek | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.