Jelzáloghitel

Új lakást vásárolna? Meglévő lakását szeretné lecserélni, de nincs meg hozzá a kellő anyagi fedezete, vagy egyszerűen csak bármilyen célból nagyobb pénzösszegre van szüksége? A jelzáloghitel megoldás lehet elképzelései megvalósítására.

A jelzáloghitel fogalma nyílván már sokak számára nem ismeretlen. Nekik is és mindazoknak készült ez a kis ismertető akiknek nincs kellő információjuk arról, hogy mi a jelzáloghitel. A jelzáloghitel egy úgynevezett fedezetes hitel. A fedezet (jelzálog) általában ingatlan de lehet gépjármű is. A hitelt finanszírozó pénzintézet kockázatot vállal és biztosítékot szeretne az általa hitelezett pénz visszafizetésére. Részéről a jelzáloghitel erre jó megoldás, mert a fedezetül ajánlott ingatlan vagy gépjármű már megfelelő biztosíték.

A jelzáloghitel igényelhető lakáscélú hitelként.
Ebben az esetben a jelzáloghitel feltétele, csak lakáscélú lehet a hitel és a lakás még ne legyen a hitelkérelmező tulajdonában. A lakáscélú jelzáloghitel feltétele még a jövedelem igazolása is. Mivel nagyobb pénzösszegről van szó ezért nehezebb is ehhez a hitelformához hozzájutni, viszont alacsonyabb a kamat. A jelzáloghitel szabad felhasználású célból is igényelhető. Itt a jelzáloghitel feltétele, hogy a fedezetül ajánlott ingatlan a hitelkérelmező nevén legyen. A jelzáloghitel további feltételei nem annyira szigorúak mint a lakáscélú hitelnél. BAR listán szereplő ügyfelek is igényelhetnek jelzáloghitelt, ha megfelelő ingatlant tudnak fedezetül ajánlani. Mindkét esetben a jelzáloghitel feltétele a fedezetül ajánlott ingatlan forgalom képessége, ami függ a Település helyétől és lélekszámától, valamint az ingatlan életkorától és állapotától egyaránt. A jelzáloghitel Igényelhető forint és deviza alapon, de deviza hitel esetén számolni kell az árfolyam kockázattal. (deviza árak ingadozása.) Ajánlott a jelzáloghitel azok részére akik hosszú távon is rendszeres jövedelemmel, stabil munkahellyel rendelkeznek.

Az OTP jelzáloghitel egy szabad felhasználású, ingatlanfedezet mellet nyújtott jelzáloghitel.
Az OTP jelzáloghitel igényelhető forintban és devizában. A deviza alapú OTP jelzáloghitel esetében nagyobb hitelösszeg igényelhető, de árfolyamkockázattal is számolni kell. Az OTP jelzáloghitel mindkét típusánál a futamidő 6 év-25 év. Összege 500 000 ft.-40 000 000 ft, de ez az összeg akár a 100 millió forintot is elérheti ha a hitel kérelmezőnek legalább 3 hónapja rendszeres jövedelme érkezik Otp banknál vezetett számlára és az egyéb hitelfeltételeknek is megfelel. Azon Ügyfelek akik OTP jelzáloghitel típusú kölcsönnel rendelkeznek és törlesztési nehézséggel küzdenek de megfelelnek a feltételeknek, igényelhetnek úgynevezett áthidaló kölcsönt. Ajánlott elsősorban Otp bankszámlával rendelkező ügyfeleknek, valamint akiknek rendszeres jövedelmük van.

A Citibank jelzáloghitel szabad felhasználású, ingatlan alapú hitel.
A felvehető összeg mértéke a fedezetül ajánlott ingatlan függvénye. Citibank jelzáloghitel igénylésekor számos konstrukció közül választhatja ki az Önnek leginkább megfelelőt. A Citibank jelzáloghitel maximum futamideje 30év. Az ügyfél és a hitelt nyújtó pénzintézet biztonsága érdekében egy elidegenítési tilalom kerül az ingatlan tulajdoni lapjára de a fedezetül adott ingatlan tulajdonjoga az eredeti tulajdonosé marad. Ajánlott mindenkinek aki a kritériumoknak megfelel, hosszú távban gondolkodik és ehhez meg van a rendszeres jövedelme.

A jelzáloghitel kalkulátor a törlesztő részletek kiszámításában nyújt segítséget. A hitelösszeg és a futamidő megadásával a jelzáloghitel kalkulátor segítségével tájékozódhat a törlesztő részletek várható összegéről.

Megosztás

Minden vélemény számít!