Hitelkiváltás

Magasnak találja hitele törlesztő részletét, vagy több tartozást kell törlesztenie vagy a jelenlegi összegnél több pénzt szeretne, akkor Önnek előnyös a hitelkiváltás.

A devizahitelek – hitelkiváltás egy úgynevezett adósság rendező hitel, vagyis meglévő hiteleit összevonva azt egyetlen hitellé alakítják át. A bankok időnként új hitelkonstrukciós ajánlatokat vezetnek be, ezért érdemes rá oda figyelni , hogy az ajánlatok között van – e kedvezőbb a régebben felvett hitelekénél. Ha van kedvezőbb konstrukció úgy érdemes hitelkiváltás révén azt érvényesíteni. A hitelkiváltás alkalmazhatósága igen széleskörű – Többek között lakáshitel, áruhitel, jelzálog kölcsön, személyi hitel ,még közüzemi tartozás esetén is alkalmazható. A hitelkiváltás nincs konkrétan meghatározva, hogy melyik banknál vagy hitelintézetnél kérhető.

Hitelkiváltás ingatlanfedezette

A hitelkiváltás feltétele – tudjon meg többet a hitel-center oldalán ahol megtudhatja, hogy a megfelelő értékű ingatlanfedezet nyújtása, de szempont még a hitel igénylő jövedelme és életkora is. Hitelkiváltás esetén a fedezetül ajánlott ingatlan 60 -80 % – áig adható hitel abban az esetben ha jövedelem igazolás is van a kérelemhez csatolva. Jövedelemigazolás nélkül csak 50 % -ig terhelhető a hitelkiváltás céljára felajánlott ingatlan. A hitel 1 -20 év közötti futamidőre adható de az igénylő életkora a hitel lejáratakor nem haladhatja meg a 70 évet. A hitelkiváltás előnye még , hogy miután a felvett hitelből kifizette a meglévő hitel tartozásait, a megmaradt pénzösszeget bármire szabadon felhasználhatja. Fontos , hogy ne legyen törlesztés elmaradás, mert a hitelintézetek kérnek hitelmúlt igazolást és elmaradás esetén nagyon kedvezőtlen pozícióba kerülhet a hitelkiváltás. Ajánlott a hitelkiváltás azoknak akik kedvezőbb feltételekkel szeretnék eddigi hitelüket fizetni. Pl. alacsonyabb törlesztő részletet vagy hosszabb futamidőt szeretnének. Hosszú futamidő esetén első sorban stabil munkahellyel rendelkezőknek ajánlott.

Devizahitel kiváltás

Deviza alapú hitelkiváltás minden hitelintézetnél más feltételekkel zajlik, ezért érdemes szétnézni más hitelintézet ajánlatai között is. Nem ajánlott a korábbi devizaalapú hiteleket átváltani forint alapú hitelre, sőt ha van rá lehetőség ajánlott a hitelkiváltás ugyan olyan deviza formában.

Hitelkiváltás bar listásoknak

Abban az esetben ha Ön bar listára került a bankok már nem szívesen hiteleznek , de vannak olyan hitelintézetek akik aktív és passzív bár listások részér is nyújtják a hitelkiváltás lehetőségét. Természetesen mielőbb érdemes az aktív listáról lekerülni a passzív listára. Passzív listára azok kerülnek akik kifizették a hitel tartozásukat. Megfelelő ingatlan fedezet nyújtása mellett / amennyiben az nem vályog vagy vegyes falazatú / kiválthatják eddigi meglévő hiteleiket. Ajánlott a hitelkiváltás azoknak a bar listásoknak akik egy törlesztő részletbe szeretnék egyesíteni a meglévő hiteleiket , és inkább hosszabb de kisebb törlesztő részletet szeretnének és ehhez tudnak megfelelő értékű  ingatlan fedezetet nyújtani. Ajánlott még a hitelkiváltás bar listásoknak a kisebb de rendszeres jövedelemmel rendelkezőknek, de az ingatlan fedezetre az ő esetükben is szükség van.

Megosztás

Minden vélemény számít!