Mit érdemes tudni a szabad felhasználású jelzáloghitelekről?

Ha a hitel felvételünkhöz tudunk bevonni valamilyen ingatlan fedezetet, lényegesen kedvezőbb feltételekkel juthatunk hozzá a kölcsönhöz, mint egy szimpla személyi hitel esetében. Ez a kedvezőbb konstrukciójú kölcsön szabad felhasználású hitel néven vált közismertté, ami ugye azt jelenti, hogy nem tartozunk semmilyen igazolási felelősséggel a pénzintézet felé a kölcsön elköltésének céljáról.

A szabad felhasználású hitel legfőbb feltételei az alábbiak lehetnek: egy megfelelő jövedelem igazolása, szintén megfelelő értékű ingatlan bevonása, ami lehet akár üdülő, iroda, nyaraló és zártkerti ingatlan is, a munkahelyünk legalább három hónapja már be legyen jelentve, valamint a KHR/BAR listán sem aktív, sem passzív státusszal ne szerepeljünk.

Egy ma a hitelpiacon elérhető szabad felhasználású hitel kamata minimum 11%-ról indul, amit csak Forintban lehet igényelni és felvenni is.

A fedezetül szolgáló ingatlant az értékének maximum 75%-áig veheti figyelembe a bank, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy inkább jóval ez alatt az arány alatt számítják be az ingatlant fedezetként.

Megosztás
Kategória: Szabad felhasználású hitel | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.