Lakáshitel

Új vagy használt lakást vásárolna, építkezni szeretne, esetleg korszerűsíteni, bővíteni vagy felújítani szeretné lakását, de nincs elég pénze. A lakáshitel megoldást nyújt az Ön számára.
Többféle LAKÁSHITEL közül választhat de ha most nincsen elég pénze akkor érdemes a lakástakarékot választania, melyről a hitelmindenkinek oldalán többet is megtudhat.

Piaci alapú forinthitel
– minden féle lakás vásárlás, korszerűsítés esetén igényelhető. Amennyiben a legalacsonyabb törlesztő részletet szeretné havonta egyenlő részletekben fizetni árfolyamkockázat nélkül, akkor ez a lakáshitel Önnek a legmegfelelőbb. A futamidő : akár 25 év. A lakáshitel minimum összege 100 ezer Ft., maximum összege a fedezetül felajánlott ingatlan értékétől függ. Ez a lakáshitel alacsonyabb jövedeleműeknek is ajánlott amennyiben stabil munkahellyel vagy megfelelő szülői támogatással rendelkeznek.

 

Devizaalapú lakáshitel

– Lakás vásárlás, korszerűsítés, bővítés stb. céljából igényelhető. Lényege: Ön a hitelt forintban kapja meg, de a devizahitel összegét más pénznemben tartják nyilván . /Euró, svájci frank/ A devizaalapú lakáshitel induló törlesztése alacsonyabb a forinthitelnél. A devizahitel hátránya, hogy előre nem lehet kiszámítani a deviza árfolyamának változását , mivel az naponta ingadozik, előnye viszont ,hogy rövidtől a hosszú futamideig felvehető.: 2-6tól 25-30év. A devizahitel összege 1 millió Ft-tól bankonként változóan akár 50 millió forintig terjedhet. Ez a lakáshitel azoknak ajánlott, akik stabil munkahellyel, magasabb jövedelemmel, hosszútávon is megfelelő erőforrással rendelkeznek, a törlesztő részlet ingadozása miatt.

 

Fundamenta Lakáskassza
– Ez egy államilag támogatott lakás-előtakarékossági forma. A Lakáskassza egyik fontos tényezője, hogy a havonta befizetett összeg , a betétre járó kamat, az állam által nyujtott támogatás és a Lakáshitel együttesen alkotják a szerződéses összeget. A Lakáskassza által évenként igénybe vehető állami támogatás a 12 hónap alatt megtakarított összeg 30%-a, de nem haladhatja meg a 72000 forintot. A Lakáskassza ajánlott az első lakás vásárlás esetén és mindazoknak akik az állami támogatást szeretnék felhasználni lakás vásárlás, bővítés, szépítés céljából.

 

Lakáslízing
– lényege a kiválasztott lakás csak a futamidő végén kerül az Ön tulajdonába. A Lakáslízing futamideje alatt Ön bérli a lakást. A Lakáslízing ajánlott első lakásvásárlás esetén illetve mindazoknak akik cselekvőképesek ,stabil munkahellyel rendelkeznek, és nincs ingatlanfedezetük.

Új államilag támogatott lakáshitel

Néhány Bank egyedi konstrukciója:
Lakáshitel igénylés esetén az OTP Bank azon ügyfelei akik kiemelt szerződéssel rendelkeznek világhitelre jogosultak. E tipusú Lakáshitel hátránya: Nagy értékű ingatlan fedezetre van szükség. Az előnye : 6 hónapig nem változik a törlesztő részlet kamata. Nem ajánlott kisebb értékű ingatlannal rendelkezők számára ez a lakáshitel forma.

Az OTP Bank olyan Lakáshitel Termékcsomaggal rendelkezik ami 15%-al alacsonyabb fizetési terhet jelent lakáshitel törlesztés és lakástakarékpénztári megtakarítás együttes alkalmazása esetén.

A Páros Lakáshitel az UniCredit Bank és a Lakáskassza közös alkotása. E Lakáshitel néhány előnye : az alapokon túl Plusz szolgáltatást, plusz állami támogatást, és plusz hitel lehetőséget nyújt, többek között lakás vásárlás esetén is.

Kezelési költség nélkül kaphat lakáshitelt az Erste banknál. Bármilyen lakás vásárlás esetén igényelhető. E lakáshitel egyetlen hátránya az, hogy csak euro alapon vehető fel. Előnye: kedvezményt kaphat az egyszeri banki szolgáltatási díjakra, ezért a kevés induló kézpénzzel rendelkezőknek ajánlott.

Azoknak az ügyfeleknek akik aktív számlával rendelkeznek a Raiffeisen banknál és lakáshitel igénylésük van, jóváírják utólag a kamatot és az értékbecslési díjat a számlájukon.

Lakáshitel igényelhető önerő nélkül, megfelelő ingatlan fedezett mellett a Budapestbanknál és az Erste banknál. Olyan ügyfeleknek ajánlott ez a lakáshitel forma akik valamilyen ingatlan fedezettel szolgálnak illetve fiataloknak első lakásvásárlás céljából, kiket a családjuk a saját ingatlanuk fedezetül ajánlásával segítenek.

Lakáshitel információk

Új államilag támogatott lakáshitel

Megosztás

Minden vélemény számít!