Lakáshitel kiváltása

Sokan kerülnek olyan helyzetbe, hogy a megvásárolt lakáshoz olyan hitelt vettek fel, amit eleinte még tudtak fizetni, azonban ahogy teltek az évek, egyre nagyobb gond lett belőle. Ilyenkor azt gondolják, hogy bárcsak meg tudnának szabadulni a lakáshitelüktől.

Lakáshitel kiváltása módjai

A legjobb megoldás az lehet, ha felvesznek egy olyan hitelt, amelyből kifizetik a eredeti lakáshitelüket, amelyet nem tudnak rendesen fizetni, és egy olyat vesznek fel, amelynek kevesebb a törlesztő részlete. Így egy újabb hitellel kiváltják az előzőt, azonban egy másik terhet vesznek a nyakukba.

Felmerül a kérdés, vajon jó ez a megoldás? Egy biztos, kevesebb lesz a havi törlesztő részlet, és így a kiadások is lecsökkennek. Az egyes bankoknál, illetve különböző internetes portálokon előre ki ehet számítani, hogy mekkora hitelösszeget szeretnénk igényelni, mennyi futamidőre, és ezután kiderül, hogy milyen kedvező hitelkondíciókat tudnak nekünk ajánlani személyre szabottan. Ha lakáshitelt váltunk ki egy újabb hitellel, akkor ugyanolyan hitelkamatokkal és feltételekkel számolhatunk, mintha új lakást vásárolnánk.

A legfontosabb, hogy tájékozódjunk a hitelkiváltás során felmerülő kérdésekről. Nagyon fontos a feltételek megismerése, például: akkor kaphatjuk a legkedvezőbb kamatokat az új hitelre, ha az előző lakáshitelünket az előző fél évben, vagy legalább három hónapban rendesen (időben) befizettük. Ha ez nem így történt, akkor az új hitelt sajnos az előzőnél csak még kedvezőtlenebb feltételekkel tudjuk felvenni.

Ha pedig egyáltalán nem volt pontosan törlesztve, vagy folyamatos elmaradások vannak, akkor nem is adnak lakáshitelt kiváltó hitelt.

Megosztás
Kategória: Hitelek | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.