Hitelkiváltás ingatlanfedezettel

Ha szeretnénk kiváltani a hitelünket, a legjobb, ha ingatlanfedezeten gondolkodunk, és a jelzáloghiteleket vesszük célba. Ez azért nagyon fontos, mert a meglévő törlesztő részletnél kedvezőbb havi törlesztő részletet csak akkor kaphatunk, ha jelzáloghitelről van szó. Az ingatlanfedezet lehet nyaraló, lakóház, vagy hétvégi ház is, azonban vannak olyan esetek, amikor más típusú ingatlanról is lehet szó.

Hitelkiváltás ingatlanfedezettel és feltételei

Először az ingatlan típusát, és értékét határozzák meg a bankok, majd ezután bírálják el, hogy az ajánlott ingatlan megfelel e, a felvenni kívánt hitel összegének. Az, hogy melyik bank milyen értékű ingatlant fogad el, eltér egymástól. Az ingatlanfedezettel járó hitelkiváltó kölcsönök különböző devizákban igényelhetők, ez szintén a bankoknál van meghatározva, azonban mindenhol szerepel a svájci frank alapú hitel, euró alapú hitel, és forint alapú hitel.

A különböző hiteleknél a finanszírozási arány az ingatlan bizonyos százaléka, mely szintén változó, de általában 50, 65, vagy 80 százalék. A hitelintézetek az ingatlanfedezeten kívül kérnek általában jövedelemigazolást, mely alapján igazolni kell azt, hogy a jövedelem meghaladja legalább a minimálbér összegét. Az is egyaránt fontos, hogy a legalább három hónapos munkaviszony fennállása igazolt legyen.

Ha hitelt szeretnénk kiváltani ingatlanfedezettel, a másik legfontosabb dolog, hogy ne szerepeljünk a BAR listán, ugyanis azt mindig szemügyre veszik a bankok. Aki szerepel a listán, az nem igényelhet semmilyen kölcsönt, és így hitelkiválót sem.

Megosztás
Kategória: Hitelek | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.