Hitel bar listásoknak

Szeretne hitelhez jutni , de felkerült a bar listára. Először is röviden mi is az a bar lista : A BAR lista – egy rövidítés, méghozzá a Bankközi Adós és Hitelinformációs Rendszer rövidítése. Az emberek részéről a bar lista kifejezés a közismert, pedig már új néven fut : Központi Hitelinformációs Rendszer, rövidítve KHR. Azok kerülnek fel a listára akik bármely pénzügyi intézettel kötött hitel szerződésben foglalt feltételeknek nem tettek eleget. A türelmi idő 90 nap. Ezután ők aktív bár listások lesznek. Ha kifizették a tartozásukat átkerülnek passzív bár listára, melynek 5 év az elévülés ideje. Vannak olyan hitel intézetek melyek ettől eltérnek, és úgy vélik ,hogy Hitel bar listásoknak is adható.

Lakás hitel bar listásoknak

Aktív bar listások esetén igen szigorú feltélekhez kötött a hitel bar listásoknak. Kizárólag megfelelő ingatlan fedezet mellett adható a hitel bar listásoknak az is csak a fedezetül ajánlott ingatlan értékének a 30 – 60 % -ig településenként változóan. Lényeges szempont még , hogy a lakás hitel bar listásoknak jövedelemhez és önerőhöz is kötött. Aki aktív bar listán szerepel és csak minimál bérjövedelme van, és nem tudja a megvásárolni kívánt lakás értékének a felét önerőként nyújtani annak nincs esélye a lakás hitel bar listásoknak típusú hitel igénybe vételére. Azoknak ajánlott a lakás hitel bar listásoknak hitelforma, akik magasabb rendszeres bérjövedelemmel vagy önerővel rendelkeznek.

Személyi hitel bar listásoknak

Kizárólag jövedelem alapú személyi hitel nyújtásának a kockázatát nem szívesen vállalja fel egyetlen hitel intézet sem. Jelzálog hitel formájában adnak lehetőséget a személyi hitel bar listásoknak. A jelzálog hitelről a következő bekezdésben bővebben.

Jelzálog hitel bar listásoknak

A jelzálog hitel bar listásoknak több célra is fordítható. Lehet lakás vásárlásra, autó vásárlásra vagy akár szabadon is felhasználható. Esetek többségében ingatlan fedezetet kérnek, de van ahol gépjárművet is elfogadnak fedezetül. Jellemző még jövedelem igazolás kérése is a fedezet mellé. Minden esetben a fedezetül ajánlott ingatlanra vagy autóra jelzálogként ráterhelik a felvett hitel összegét. A jelzálog hitel bar listásoknak típusú kölcsön formánál ingatlanfedezet esetén a fedezetül ajánlott ingatlannak megfelelő értékű és műszaki állapotúnak kell lennie. A hitel összege a fedezetül ajánlott ingatlan értékének maximum 60 % -ig adható. Jelzálog hitel bar listásoknak nem igényelhető vályog vagy vegyes falazatú ingatlanra. Megfelelő kritériumokkal akár 15 éves futamidőre is adható a hitel bar listásoknak. A jelzálog hitel bar listásoknak típusú kölcsön formánál ha az ajánlott fedezet gépjármű , úgy az autónak is meg kell felelnie néhány feltételnek. Például használt autó esetén a fedezetül ajánlott gépjármű nem lehet idősebb 12 évesnél. Ez a típusú hitel bar listásoknak a fedezetül nyújtott autó értékének maximum 80 % -ig terhelhető. Ajánlott azoknak akik megfelelő fedezetet tudnak nyújtani.

Osztrák hitel bar listásoknak

Ez is egy jelzálog alapú hitelforma, amit egy osztrák bank finanszíroz. A jelzálog alapja megfelelő minőségű Ingatlan az ország bármely területéről. Ez a hitel bar listásoknak euró alapú. A felvehető összeg attól függ, hogy az ingatlan az ország mely részén helyezkedik el, és milyen értékű. Ez a hitel bar listásoknak azoknak ajánlott akik rendszeres jövedelemmel rendelkeznek , mivel árfolyam kockázattal is lehet számolni.

Napra kész információkat olvashat a BAR listás témakörben a hitelmindenkinek oldalán.

Megosztás

Minden vélemény számít!