Első lakáshitel

Talán nincs is nagyobb döntés egy pár életében, mint amikor elhatározzák, hogy ideje a saját otthon megteremtésének. Nagy valószínűséggel ezt lakáshitel felvétele nélkül kevesen tudják ma hazánkban elérni.

Az első lakáshitel felvételéhez azonban messze nem elég a döntés, ezután kezdődik a nagyobb munka, meg is kell találni a lehető legmegfelelőbb lakáshitel konstrukciót, ami valljuk be, nem a legegyszerűbb művelet.

Az első lakáshitel esetében sok mindenre oda kell figyelni, a kellő dokumentumokra, a legjobb lakáshitel kedvezményekre, ha van jogosultság, akkor az állami támogatásra.

Általában a bankok portfóliójában mindig szerepel egy első lakáshoz jutóknak szánt hitel, ami bizonyos kedvezményeket és akciókat is tartalmaz. Ezekből az ajánlatokból szükséges kiválasztani a megfelelőt és itt fontos azzal is tisztában lenni, hogy a konkrét számok alapján milyen terheket is vállal fel két-három évtizedre az első lakáshitelért folyamodó ügyfél.

Ennél a döntésnél a legkisebb mértékben sem szabad könnyelműsködni, mert sok sok évre meghatározza jövőjét a hitel felvevő, és nem mindegy, hogy a teher, amit vállal, az könnyű-e, vagy nehéz.

Ha nem vesszük igénybe hitelügyintéző szakember segítségét a hitel megtalálásában, a végleges döntés előtt mégis megéri megmutatni egy ilyen szakembernek az általunk jónak tartott kölcsönt, és kikérni véleményét, mert ha szükséges, még mindig változtathatunk. A több éves szakmai tapasztalat sok később előkerülő negatívumtól védheti meg a kezdőt!

Megosztás
Kategória: Hitelek | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.