Az OTP lakáskassza áthidaló kölcsöne

A lakáskasszások számára egy könnyítést vezettek be, amit áthidaló kölcsönnek hívnak és az előnye az, hogy az ügyfél még a lakáskassza szerződés lejárta előtt hozzájuthat a szerződésben foglalt összeghez, tehát ezáltal hamarabb hozzáfoghat a lakáscélú terveinek a megvalósításához.

Az OTP lakáskassza áthidaló kölcsön is egy ilyen konstrukció, viszont ehhez csak jó néhány feltétel teljesülése esetén lehet hozzájutni.

Az igényléshez szükséges, hogy az igénylő a szerződésben szereplő összeg legalább 25%-át már megtakarítsa, a szerződés megkötésétől legalább két évnek el kell telnie, és a szerződés szerint a kiutalásra 54 hónapnál többet nem kellene várni, és természetesen feltétel, hogy a befizetési kötelezettségeit az ügyfél mindig rendben teljesítse.

Az OTP lakáskassza áthidaló kölcsön kizárólag az arra rendszeresített nyomtatványon igényelhető. A folyósítás feltétele, hogy az adósok megfelelő módon igazolni tudják a hitel fedezetéül kért biztosítékokat.

Az OTP lakáskassza áthidaló kölcsön folyósítása után a kellő okiratokkal és a megfelelő időben a lakáscélú felhasználást igazolni kell, ez történhet számlával, vagy a kifizetésről szóló okirattal. A bank az áthidaló kölcsönért különböző járulékokat jogosult kérni, ez lehet kezelési költség, hiteldíj és természetesen a ügyleti kamat. A fedezetül szolgáló ingatlannak hatályos vagyonbiztosítási szerződést kell kötni, amiben az OTP lakástakarék a kedvezményezett. Az OTP az értékbecslést a hitel összegének nagyságától teszi függővé.

Megosztás
Kategória: Hitelek | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.