Autóhitel

Ha sikerült rátalálnia álmai autójára, de nincs elég tőkéje, autóhitellel valóra válhatnak az álmai.

Többféle autóhitel közül választhat.

Autóhitel

Autóhitel igényelhetünk új és használt autó vásárlására is, akár autókereskedésből szeretnénk megvásárolni, akár közvetlenül a tulajdonosától. A hitelezés szabályai szerint az autó már a vásárlás időpontjában az Ön tulajdonába kerül, az autóhitel törlesztésére pedig havonta kerül sor a megállapított törlesztőrészleteknek megfelelően. Az autóhitelek futamideje tág határok között mozog: 12 hónaptól akár 120 hónap is lehet. Állandó munkahellyel rendelkező személyeknek ajánlott, akik biztos anyagi háttérrel rendelkeznek, és a hitelezett autó árának a 10-20 % – át ki tudják fizetni, ez az arány bankonként eltérő. Amennyiben autóhitelből használt autót kívánunk vásárolni, annak külön feltételei vannak. Az autónak érvényes forgalmi engedélye kell, hogy legyen, valamint biztosítása és ezen túl  eredetiség igazolása. A megvásárolni kívánt gépkocsi nem lehet idősebb 12 évesnél, és a hitel futamidejének lejártáig ne legyen több 15 évesnél.

Autójához hitelből is vehet már téligumit,  válassza a jó megoldást, télen csak téli gumival járjon, ne kockáztassa mások és saját életét sem.

 

Autó lízing

Az autóhitel egy speciális formája a lízing, a hitelt ebben az esetben devizában  finanszírozzák. A lízing új és használt autó esetében is igénybe vehető. Legnyilvánvalóbb hátránya, hogy az autó nem kerül át a vevő tulajdonába a futamidő végéig. Ez az autóhitel azoknak a vásárlóknak ajánlható, akik hosszabb távon is kiszámítható, stabil anyagi háttérrel rendelkeznek, /biztos, jól fizető munkahely, szülői támogatás stb/.

 

Autóhitel kiváltás

Az autóhitel kiváltás olyan esetekre szól, amelyeknél a vásárló számára kedvezőtlen feltételekkel vette meg autóját. Amennyiben az autóhitel kiváltás mellett dönt az adós, az újonnan felvett hitelből ki tudja fizetni a régi tartozását, az új hitelének törlesztőrészletei pedig lényegesen kedvezőbben alakulnak. Az autóhitel kiváltása révén nagyobb összeget is megtakaríthatunk, vagy az alacsonyabb törlesztő részletek mellett hosszabb futamidővel fizethetjük vissza hitel tartozásunkat.

 

Autóhitel BAR listásoknak

Erre is van lehetőség, attól függően, hogy aktív vagy passzív bárlistás az autóhitel igénylő. Az aktív bár listások helyzete nehezebb, ugyanis autóhitel felvételére csak ingatlan fedezettel van lehetőségük. Javasolt a bárlistásoknak minél előbb az aktív listáról lekerülni a passzív listára. A passzív listára azok az adósok kerülnek, akik kifizették a hitel tartozásukat. Passzív bár listás személy autóhitel igénylésekor hitelintézetenként változó a kért fedezet. Van ahol az autóhitel bár listásoknak a gépkocsi értékének 80%-ig terhelhető, van ahol kezes bevonását kérik. Autóhitelhez bár listások általában 20 % önerővel jutnak, és munkáltatói igazolást is kérnek hozzá, minimum 2 hónapos folyamatos munkaviszonnyal. Bár listásokkal bankok nem szívesen állnak szóba, ezért más hitelintézetektől érdemes autóhitelt igényelniük.

 

Egy egyedi autóhitel forma

Az Erste Bank ajánlata az autóhitel termék. Az autóhitel termék egy olyan hitel forma, amely közvetlenül az autó tulajdonos és a leendő vevő közötti adásvételt könnyíti meg a gépjármű kereskedések kizárásával. Ez az autóhitel azoknak ajánlott akik közvetlenül tulajdonostól szeretnének autót vásárolni, de nincs elég készpénzük. Már 300 000.- Forint készpénz esetén is adható ez az autóhitel. Ez az autóhitel a tulajdonosoknak is előnyös, ezzel a konstrukcióval könnyebb az eladni kívánt gépjárművet értékesíteni.

Megosztás

Minden vélemény számít!